Coronavirus: Informacija (05.4.2020, 12,00 sati)

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno je  u kućnoj samoizolaciji 407 osoba, a period samoizolacije je završio za 38 osoba. Novih u samoizolaciji je 50 i većinom su vozači kamiona od kojih su neki i po nekoliko puta dobili rješenje za samoizolaciju. Jučer nije bilo sumnjivih slučajeva čiji su uzorci poslani na analizu, a 2 uzorka koja su poslana 03.04.2020. godine u KCU Sarajevo su negativna.

Trenutno sa područja općine Tešanj su 2 pacijenta oboljela od COVID-19 i svi oboljeli su iz istog klastera. Prvi pacijent sa područja općine Tešanj koji je obolio od COVID-19 na dva testiranja je bio negativan i on se smatra izliječenim.

Prema podacima Policijske stanice Tešanj u protekla 24 sata  evidentiran je 1 slučaj  nepoštivanja zabrane kretanja od 20:00 do 05:00 i 3 slučaja kršenja samoizolacije.

Rad pijace u Tešanjci praćen je od ranih jutarnjih sati. Okupljanje na prostoru Općine Tešanj nije zabilježeno. Trgovci koji su se okupljali na području Distrikta su se po intervenciji policije povukli. Redar pijace Općine Usora je tražio pomoć da udalji trgovce, intervenisala je policija Usore. Stočna pijaca nije otvorena. Rad poljoprivrednih apoteka kao i objekata za prodaju prehrambenih proizvoda provodi se uz poštivanje higijenskih mjera i korištenje zaštitne opreme.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine