Coronavirus: Informacija (09.4.2020, 9,00 sati)

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno su u kućnoj samoizolaciji 222 osobe, a period samoizolacije je završio za 51 osobu. Novih u samoizolaciji je 39. Dana 07.04.2020. godine na analizu su poslana 3 sumnjiva uzorka, od kojih je 1 pozitivan i dva negativna. Jučer je na analizu poslano 8 sumnjivih uzoraka, nije bilo pozitivnih nalaza.

Trenutno je na području općine Tešanj jedan oboljeli pacient od COVID 19, a dva pacijenta su izliječena.

 

Prema podacima Policijske stanice Tešanj u protekla 24 sata evidentiran je 1 slučaj nepoštivanja samoizolacije i 1 slučaj kršenja naredbi o nenošenju maske na javnom mjestu.

 

Prema podacima Sanitarne nspekcije, uz pratnju policije izvršena je kontrola higijensko-epidemioloških mjera u transportnim sredstvima firme Kantić Turistik. Vozaču je skrenuta pažnja da koristi rukavice i da dezinfekciono sredstvo bude dostupno na ulazu autobusa, a raspored putnika cik-cak. Putnici su nosili maske.

Nadzorom pogona firme Koala Paintings, na ulazima u pogon su postavljene dezbarijere za obuću i dezinfekciona sredstva za ruke, radnici u pogonu su na distanci, nose zaštitnu opremu. Pauza je organizovana u 6 grupa, a svaka 2 sata vrši se dezinfekcija prostora prskanjem.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine