Coronavirus: Informacija (12.4.2020., 9,00 sati)

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno su  u kućnoj samoizolaciji 262 osobe, period samoizolacije je završio za 32 osobe. Novih u samoizolaciji je 43. Jučer nije bilo sumnjivih uzoraka za analizu. Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja na analizu poslano je ukupno 49 uzoraka, iz Doma zdravlja i Opće bolnice Tešanj, a pozitivnih nalaza je bilo 4.

Trenutno je sa područja općine Tešanj 1 oboljeli od COVID-19, a 2 pacijenta su izliječena

Prema podacima Policijske stanice Tešanj u protekla 24 sata nije evidentiran niti jedan slučaj  nepoštivanja samoizolacije, a evidentiran je je 1 slučaj kršenja  zabrane kretanja od 20:00 do 05:00 sati.

Na pijaci u Tešanjci nisu zabilježene veće gužve. Na prisustvo trgovaca tekstilom intervenisala je policija, te su udaljeni iz pijačnog prostora. Veliko prisustvo starijih lica na pijaci. Redar pijace Općine Usora je tražio pomoć da udalji trgovce sa ovog područja. Po pozivu je intervenisala i policija Usore. Rad poljoprivrednih apoteka kao i objekata za prodaju prehrambenih proizvoda provodi se uz poštivanje higijenskih mjera i korištenje zaštitne opreme. Kontrolom taxiprevoznika, utvrđeno je da vozači koriste zaštitnu opremu i posjeduju sredstva za  dezinfekciju auta.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine