Vanredna informacija Općinskog štaba CZ

Nakon što je 7. aprila potvrđen virus kod pacijenta iz Zavidovića, koji je ležao u Bolnici Tešanj, sačinjena je lista svih kontakata i svim osobama koje su imale kontakt su izdata rješenja o samoizolaciji.
Nije bilo simtopma, ali je ipak tokom jučerašnjeg dana, prema procjeni epidemiologa uzet veći broj uzoraka. Ukupno je 19 uzoraka proslijeđeno u UKC Sarajevo, među njima uglavnom osobe koje su uposlenici Bolnice i Doma zdravlja.
Od 19 jučerašnjih uzoraka samo je jedan pozitivan. Ostali uzorci su negativni. Danas je napravljeno 13 novih testova, a u narednim danima će se nastaviti brojnije testiranje.
Virus nije potvrđen u staračkom domu, a „dobro smo prošli“ i sa zdravstvenim ustanovama!
Tešanjska bolnica i Dom zdravlja su u funkciji i spremni odgovoriti izazovima. Tešanjska bolnica i Dom zdravlja su u funkciji i spremni odgovoriti izazovima. Sve osobe će ipak prema epidemiološkom protokolu, iz predostrožnosti ostati u samoizolaciji.
Opća Bolnica i Dom zdravlja i cijeli zdravstveni sistem općine Tešanj, nije ugrožen niti je isključen bilo koji segment pružanja zdravstvenih usluga građanstvu.
Općinski štab civilne zaštite upozorava na potrebu daljeg opreza i pridržavanja utvrđenih mjera, rizik od širenja virusa nisu nestali na manjim ograničenjima u kretanju ili ljepšim vremenskim uslovima!

 

Powered by WPeMatico

O Press Opcine