Coronavirus: Informacija (17.4.2020, 9,00 sati)

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno je u kućnoj samoizolaciji 145 osoba, period samoizolacije je završio za 15 osoba. Novih u samoizolaciji je 16. Jučer je na analizu poslano 12 sumnjivih uzoraka i svi su bili negativni. Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja je na analizu poslano ukupno 90 uzoraka, iz Doma zdravlja i Opće bolnice Tešanj, a pozitivnih nalaza je bilo 4.

Trenutno je sa područja općine Tešanj 1 oboljeli od COVID-19, a 2 pacijenta su izliječena.

 

I proteklog dana je nastavljena kontrola osoba kojima je određena kućna samoizolacija, koju provode pripadnici Policijske stanice Tešanj, a vršena je i kontrola nad provođenjem naredbi o ograničavanju rada ugostiteljskih i drugih objekata, kao i poštivanje naredbe o kretanju osoba mlađih od 18 i starijih od 65 godina, kao i zabrane kretanja od 20:00 do 05:00 sati.

 

Sanitarna inspekcija izvršila je pregled u firmama Koteks i Enker, kontrolu radnog prostora i kuhinje. Firme provode mjere dezinfekcije, a radnici imaju propisanu zaštitnu opremu. Također i u prodavnici stočne hrane Žitopromet Raduša i Supermarketa M u Bobarama nisu zabilježene gužve i zadržavanja, a prodavci i kupci koriste zaštitnu opremu.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine