Coronavirus: Informacija (18.4.2020., 9,00 sati)

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno su  u kućnoj samoizolaciji 163 osobe, period samoizolacije je završio za 16 osoba. Novih u samoizolaciji je 36, a sve su vozači koji preko vikenda borave kod kuća. Jučer je na analizu poslano 13 sumnjivih uzoraka i svi su bili negativni.  Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja je na analizu poslano ukupno 103 uzorka iz Doma zdravlja i Opće bolnice Tešanj, a pozitivnih nalaza je bilo 4.

Posljedni oboljeli sa područja naše općine u protekla dva dana bio je uzastopno negativan na testiranju, te i njega se smatra izliječenim. Sada sa područja općine Tešanj nemamo oboljelih od COVID-19,  3 pacijenta su izliječena.

Prema podacima Policijske stanice Tešanj u protekla 24 sata nije evidentiran niti jedan slučaj  nepoštivanja samoizolacije, a evidentirana  su 3 slučaj kršenja  zabrane kretanja od 20:00 do 05:00 sati

 

Sanitarna inspekcija zabilježila je grupisanje i zadržavanje građana pred poštom u Tešnju, Poreznom upravom, Bankama Unicredit i Sparkasse i isti su više puta upozoreni da drže propisanu radaljenost. Izvršena je kontrola firme Contesa i Napredak, po pitanju rada kuhinje, održavanje radnih prostora i uvođenje dezbarijera. Firme se pridržavaju mjere dezinfekcije, a radnici imaju propisanu zaštitnu opremu. Pri kontroli izvršenoj u prodavnici Farex u Trepču na licu mjesta uklonjena je roba od tekstila.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine