Coronavirus: Informacija (24.4.2020., 9,00 sati)

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno je u kućnoj samoizolaciji 79 osoba, period samoizolacije je završio za 17 osoba. Novih u samoizolaciji je 12. Jučer na analizu poslano 5 sumnjivih uzoraka, svi su bili negativni. Jučer su u karantin u Motelu “Plavi” smještene 4 osobe (ukupno 8), a njihov zdravstveni pregled obavio je tim iz COVID ambulante DZ Tešanj.

Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja je na analizu poslano ukupno 142 uzorka iz Doma zdravlja i Opće bolnice Tešanj, a pozitivnih nalaza je bilo 4.

Sada sa područja općine Tešanj nemamo oboljelih od COVID-19,  3 pacijenta su izliječena. 

Sanitarna inspekcija je izvršila pregled više objekata za prodaju prehrambenih proizvoda i sredstava za higijenu te je istim skrenula pažnja na otklanjanje mogućih nedostataka kod provođenja higijensko-epidemioloških mjera. Ispraćen je postupak eutanazije i ukopa više grla krupne stoke kod Š.S. iz Raduše. Kod proizvođača polutrajnih i trajnih proizvoda SARIĆ utvrđeno je da dezinfekciju radi HE-sluzba DZ, radnici uredno obučeni, provedene higijenske mjere.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine