Coronavirus: Informacija (28.4.2020, 9,00 sati)

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno je u kućnoj samoizolaciji 79 osoba, a period samoizolacije je završio za 31 osobu. Novih u samoizolaciji je 15. Jučer je na analizu poslano 9 sumnjivih uzoraka i svi su negativni. Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja na analizu je poslan ukupno 151 uzorak, a pozitivnih nalaza je bilo 4. Trenutno sa područja općine Tešanj nema oboljelih od COVID-19, a 3 pacijenta su izliječena.

I dalje se apeluje na građane da se strogo pridržavaju i poštuju preporuke za socijalno distanciranje i nošenje maski naročito na mjestima okupljanja ispred pošte, banaka i prodavnica, gdje je svakodnevno primjećen značajniji broj građana.

 

Prema podacima Policijske stanice Tešanj u protekla 24 sata nije evidentiran niti jedan slučaj kršenja samoizolacije, niti drugih naredbi o zabrani kretanja djece i starijih osoba, kao i poštivanja sanitarno- higijenskih mjera na javnom mjestu. U karantinu na području općine Tešanj, prema rješenju Federalnog ministarstva zdravstva se nalazi još jedna osoba.

 

Obilaskom poslovnih objekata na terenu uočeno je poštovanje provođenja higijensko-epidemioloških mjera kao i korištenje zaštitne opreme. Sanitarna inspekcija izdala je dva rješenja o samoizolaciji dok je Komunalni inspektor izvršio obilazak terena po predmetima iz svoje nadležnosti.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine