Coronavirus: Informacija (4.5.2020, 9,00 sati)

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno je u kućnoj samoizolaciji 179 osoba, a period samoizolacije je završio za 40 osoba. Novih u samoizolaciji je 10. Jučer je na analizu poslan 21 sumnjiv uzorak, svi su negativni Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja na analizu su poslana ukupno 224 uzorka, a pozitivnih nalaza je bilo 4. Trenutno sa područja općine Tešanj nema oboljelih od COVID-19, a 3 pacijenta su izliječena.

Apelujemo na građane, a naročito starije osobe, da se strogo pridržavaju i poštuju preporuke nadležnih institucija za socijalno distanciranje i nošenje maski, naročito na mjestima okupljanja ispred pošte, banaka i prodavnica.

Policijska stanica Tešanj je u protekla 24 sata evidentirala 1 slučaj kršenja naredbe o nošenju makse na javnim mjestima.

Sanitarna inspekcija je izvršila rutinski obilazak izletišta Kiseljak, Crni Vrh, Lipe, Mrkotić jezero, ribarska staza u Jelahu, lovačke kuće na Stupi, Ključ vodu i uočila da nigdje nema okupljanja. Izvršen je pregled i nekoliko prodajnih objekata sa prehrambenim proizvodima te nisu zabilješena kršenja higijensko-epidemioloških mjera.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine