Coronavirus: Informacija (6.5.2020, 9,00 sati)

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno su  u kućnoj samoizolaciji 164 osobe,  a period samoizolacije je završilo 19 osoba. Novih u samoizolaciji je 17. Jučer je na analizu poslano 5 sumnjivih uzoraka i svi su negativni. Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja na analizu je poslano ukupno 240 uzoraka, a pozitivnih nalaza je bilo 4. Trenutno sa  područja općine Tešanj nema oboljelih od COVID-19,  a 3 pacijenta su u prethodnom periodu izliječena.

Obzirom da je danas (srijeda) dan kada je omogućeno kretanje osobama starijim od 65 godina, na javnom mjestu se očekuje veći broj penzionera zbog preuzimanja penzija i obavljanja drugih potreba. Apelujemo na građane, a naročito starije osobe, da se strogo pridržavaju  i poštuju preporuke nadležnih institucija za socijalno distanciranje i nošenje maski, naročito na mjestima okupljanja ispred pošte, banaka i drugih šaltersskih mjesta, kao i prodavnica.

Policijska stanica Tešanj u protekla 24 sata nije evidentirala niti jedan slučaj kršenja naredbi Federalnog štaba civilne zaštite.

Profesionalna vatrogasna jedinica je proteklog dana izvršila plansku dezinfekciju zgrada u stambenom naselju Krndija ulaz 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 16, 18, 20, 36, 38 i 40.

Služba za asanaciju, vodosnabdjvanje i čistoću JP Rad Tešanj je izvršila sapiranje Ul. Ali-paše Hećimovića u Tešnju i dijela LC od kružnog toka do skretanja za Trepče.

Sanitarna inspekcija je izvršila kontrolu zelene pijace u Tešnju, prodavci nose zaštitnu opremu i poštuju socijalnu distancu. Povećan broj kupaca ali se poštuje socijalna distanca, starija lica u većem broju  prisutna ali uredno nose zaštitnu opremu. Izvršen je pregled većeg broja objekata tipa frizerski saloni, prodavnice odjeće i obuće, zlatare, mobitel shop. Provode se higijensko epidemiološke mjere na visokom nivou, koriste zaštitnu opremu maske i rukavice, nije zabilježeno grupisanje, poštuje se socijalna distanca.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine