Coronavirus: Informacija (07.5.2020, 9,00 sati)

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno je  u kućnoj samoizolaciji 175 osoba, a period samoizolacije je završilo 19 osoba. Novih u samoizolaciji je 30. Jučer je na analizu poslano 9 sumnjivih uzoraka i svi su negativni. Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja na analizu je poslano ukupno 249 uzoraka, a pozitivnih nalaza je bilo 4. Trenutno sa  područja općine Tešanj nema oboljelih od COVID-19,  a 3 pacijenta su u prethodnom periodu izliječena.

Apelujemo na građane, a naročito starije osobe, da se strogo pridržavaju  i poštuju preporuke nadležnih institucija za socijalno distanciranje i nošenje maski, naročito na mjestima okupljanja ispred pošte, banaka i drugih šaltersskih mjesta, kao i prodavnica.

Policijska stanica Tešanj u protekla 24 sata nije evidentirala niti jedan slučaj kršenja naredbi Federalnog štaba civilne zaštite.

Služba za asanaciju, vodosnabdjvanje i čistoću JP Rad Tešanj je proteklog dana izvršila sapiranje ulica u Tešnju na potezu Trg žrtava 3. avgusta-kružni tok i  dijela lokalne ceste na potezu kružni  tok-skretanje za Trepče.

Zelena pijaca u Jelahu, prodavci uredno nose zaštitnu opremu i poštuju distancu. Zbog vremenskih uslova kupci dolaze pojedinačno i poslije obavljene kupovine se ne zadržavaju, tako da nema gužve.

Trgovci drugim robama su bili na ulazu u pijacu i ispred kapije sa vozilima tako da je intervenisala policija.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine