Coronavirus: Informacija (10.5.2020, 9,00 sati)

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno su u kućnoj samoizolaciji 204 osobe, a period samoizolacije je završilo 13 osoba. Novih u samoizolaciji je 53. Od 42 sumnjiva uzorka koji su poslani na analizu 08.05.2020. godine, 41 uzorak je negativan, a 1 uzorak je pozitivan. Radi se o osobi koja je u vezi sa poznatim klasterom Bontex u Maglaju, ista se osjeća dobro, bez izraženih simptoma, te će danas biti smještena u Izolatorij KB Zenica. Jučer nije bilo sumnjivih uzoraka koji su poslani na analizu.

Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja na analizu je ukupno poslan 291 uzorak, a pozitivnih nalaza je evidentirano 5. Trenutno sa područja općine Tešanj imamo 1 osobu oboljelu od COVID-19, a 3 pacijenta su ranije izliječena.

Policijska stanica Tešanj u protekla 24 sata je evidentirala 9 slučaja nepoštivanja naredbe Federalnog štaba CZ o nenošenju maske na javnom mjestu.

Sanitarna inspekcija je izvršila kontrolni pregled na Tešanjci. Obilaskom objekata koji prodaju prehrambene proizvode, mesnice i poljoprivredne apoteke zabilježeno je poštovanje higijensko epidemioloških mjere i nošenje zaštitne opreme.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine