Coronavirus: Informacija (12.5.2020, 9,00 sati)

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno je  u kućnoj samoizolaciji 210 osoba, a period samoizolacije je završilo 18 osoba. Novih u samoizolaciji je 20. Jučer je na analizu poslano 27 sumnjivih uzoraka, a rezultati će biti dostavljeni naknadno. Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja na analizu je ukupno poslano 334 uzorka,  pozitivnih nalaza je evidentirano 5, a 3 pacijenta su ranije izliječena. Trenutno sa  područja općine Tešanj je 1 osoba oboljela od COVID-19 i ista je smještena u KB Zenica.

I dalje apelujemo na građane, a naročito starije osobe, da se strogo pridržavaju  i poštuju preporuke nadležnih institucija za socijalno distanciranje i nošenje maski. Posebnu pažnju posvetiti na mjestima okupljanja ispred pošte, banaka i drugih šalterskih mjesta, kao i prodavnica.

Policijska stanica Tešanj u protekla 24 sata je evidentirala 1 slučaj nepoštivanja naredbe Federalnog štaba CZ o obavezi nošenja maske na javnom mjestu.

Sanitarna inspekcija je izvršila pregled više objekata kojima je dozvoljen rad (apoteke, prodavnice prehrambenih proizvoda, mobitel shop, tepih centar, prodavnice autodijelova i saloni namještaja).

Poštuju se higijensko epidemiološke mjere i socijalna distanca, a higijena je na visokom nivou.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine