Zdravstveno-epidemiološka situacija na području općine Tešanj

Jutros je održan sastanak Općinskog načelnika sa direktorom Doma zdravlja, epidemiologom, Direktorom Bolnice, Komandirom Policijske stanice Tešanj i sanitarnim inspektorom. Tema sastanka je bila zdravstveno–epidemiološka situacija na području općine Tešanj.
Na prostoru općine Tešanj, od 21. maja potvrđeno je 108 pozitivnih slučajeva na korona virus i to uglavnom iz jednog klastera. Posljednjih 48 sati testirane su ukupno 62 osobe i nalazi su potvrdili prisustvo virusa kod 3 osobe. Iako se u Tešnju i dalje vrši veliki broj testiranja u odnosu na Federaciju BiH i okruženje, evidentno je da se smanjuje broj novih slučajeva pozitivnih na korona virus. Zdravstveno stanje pacijenata je dobro.
Usaglašene su naredne mjere sanitarne inspekcije i zdravstvenih ustanova u pogledu upućivanja pacijenata na hospitalizaciju i provođenja takvih mjera, po potrebi i naredbom i uz asistenciju policije.
Zbog različitih informacija koje se pojavljuju u javnosti, čak i od različitih institucija i dužnosnika, često netačno ili neprecizno, usaglašen je dalji način informisanja javnosti, pa i institucija. Jučerašnje informisanje javnosti od Kantonalnog štaba o smrti našeg sugrađanina i svim okolnostima, smatramo nepreciznim i neprimjerenim trenutnim okolnostima.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine