Fond za unaprijeđenje obrazovanja “Jasmin Smailbegović – SISI” nastvalja sa realizacijom planiranih aktivnosti

Fond za unaprijeđenje obrazovanja "Jasmin Smailbegović - SISI"
Fond za unaprijeđenje obrazovanja “Jasmin Smailbegović – SISI”

9. jula 2020. je u prostorijama OOSDPBiH Tešanj održana konstituirajuća sjednica komisije Fonda za unaprijeđenje obrazovanja „Jasmin Smailbegović – Sisi“ koja djeluje pri Forumu mladih SDPBiH Tešanj. U sastavu novoizabrane Komisije su: Mirela Buljubašić na mjestu predsjednice Komisije te Besim Smailbegović, Ernad Hrvić, Amil Buljubašić i Haris Krdžalić u funkciji članova koji će vršiti dužnost naredne četiri godine.

Fond je uvijek stajao i stajat će kao oslonac i podrška svim edukativnim aktivnostima na nivou naše opštine.

U subotu, 18.jula 2020. su članovi Komisije uručili niz jednokratnih pomoći učenicima i studentima koji su izrazili potrebu za istim, što ukazuje na spremnost i društvenu odgovornost prema populaciji koja je na putu sticanja i usvajanja znanja. S tim u vezi još jednom želimo da naglasimo da nastojimo produžiti djelovanje jednog pozitivnog trenda, pogotovo u vrijeme kada studenti opštine Tešanj bivaju žrtve neusaglašenih politika različitih nivoa vlasti.

Stoga, pozivamo sve studente i građane da nam se pridruže u djelovanju kako bismo zajedničkim snagama učinili našu društvenu zajednicu kvalitetnijom, obrazovanijom i samim tim prosperitetnijim terenom za buduće generacije.

 

 

                                                               Komija Fonda za unapređenje obrazovanje
„Jasmin Smailbegović – SISI“

O OO SDP Tesanj