Primopredaja 65. objekta

Iako se možda očekivala primopredaja objekta broj 64. (objekat je u završnoj fazi gradnji u Željeznom polju), ipak objavljujemo vijest o izvršenoj primopredaji objekta broj 65. na dan 16.10.2020. godine. Nena Alkaz Vezira je živjela u započetoj gradnji, podrumskim veoma neuslovnim prostorijama, a sada je dobila nov i suh prostor sa uređenim kupatilom. Svoje staračke dane će moći s manje brige i bez daljeg narušavanja zdravlja zbog uslova stanovanja u miru provoditi.

Izgradnju objekta je u predviđenom roku i na zadovoljstvo nene Vezire završila firma Nedjing, Tešanj – dugogodišnji izvođač radova na objektima koje finansira NHU “Oslonac”. Vrijednost ugovorenih radova je bila 18.314,00 KM u novcu te osiguran crijep za pokrivanje koju je donirala porodica Meškić Miralema sa bratom i sestrom. Općina Tešanj je sudjelovala sa grantom od 5.000,00 KM a 13.314 KM je izdvojeno iz sredstava članarine koju uplaćuju članovi NHU “Oslonac”. Objekat je dimenzija 3,65×6,45m (soba, kupatilo, mali hodnik sa predulazom), predviđen za situacije kada se radi o zbrinjavanju jedne osobe.

Primopredaji su prisustvovali članovi rukovodstva NHU “Oslonac”, mjesni imam iz Novog Sela Esad ef. Smajić (koji je proučio dovu za useljenje), predstavnik MZ Novo Selo kao i redovni pratilac svih događaja NHU “Oslonac”, lokalna TV SMART. Ključeve neni Veziri je uručio predsjednik Skupštine NHU “Oslonac” hadži Husein Alić.

O Oslonac NHU

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *