Ministarstvo za privredu ZDK: Subvencioniranje troškova poduzetnicima

Ministarstvo za privredu ZDK u skladu sa utroškom budžetskih sredstava za 2020. godinu objavilo je četiri javna poziva za subvencioniranje troškova privatnim preduzećima i poduzetnicima.

  1. Javni poziv za prikupljanje zahtjeva i odobravanje i dodjelu (refundiranje) sredstava poticaja namjenjenih regresiranju kamata na kredite.
  2. Javni poziv za prikupljanje zahtjeva i odobravanje i dodjelu (refundiranje) sredstava namjenjenih subvencioniranju administrativnih troškova kod izgradnje proizvodnih objekata.
  3. Javni poziv za prikupljanje zahtjeva i odobravanje i dodjelu (refundiranje) sredstava namjenjenih subvencioniranju investicija kod obrta iz područja prerađivačke djelatnosti.
  4. Javni poziv za prikupljanje zahtjeva i odobravanje i dodjelu (refundiranje) sredstava namjenjenih subvencioniranju troškova jačanja konkuretnosti.

Sve elemente javnih poziva sa detaljnim informacijama o mogućnosti korištenja subvencije, potrebnoj dokumentaciji, sredstvima i rokovima, te načinu podnošenja prijava možete dobiti na linku:

https://www.zdk.ba/javni-pozivi/item/9155-cetiri-javna-poziva-ministarstva-za-privredu-subvencioniranje

O Press Opcine