Primopredaja 66. objekta – Zbrinuta porodica Hotić iz Tešnja

Dana, 06..11.2020. godine, NHU „Oslonac“ je izvršio primopredaju 66. novoizgrađenog objekta. U ime firme Elez, izvođača radova na ovom objektu, g-din Almin Elez je ključeve predao prof. Ademu Huskiću, članu rukovodstva NHU „Oslonac“ a nakon toga je prof. Huskić ključeve uručio porodici Hotić sa željom za dobro zdravlje i ugodan život ubuduće u svojoj porodičnoj kući.

Višečlana porodica Hotić je živjela bez stalnih primanja i bez sopstevnog krova nad glavom. U prioritetima NHU „Oslonac“ porodica je bila na 4. mjestu za 2020. godinu. „Oslonac“ sa gradnjom kreće tek nakon što porodica pribavi građevinsku dozvolu, a to znači da porodica treba riješiti i pitanje placa. Kako porodica Hotić nije imala plac, prof. Salih ef. Haušić, dugogoišnji predsjednik Skupštine i sadašnji predsjednik Nadzornog odbora „Oslonca“ se osobno angažovao i prikupio dovoljno sredstava da se kupi plac i uredi prilaz.

Izgradnju objekta je u predviđenom roku i na zadovoljstvo porodice Hotić završila firma Elez, Tešanj – dugogodišnji izvođač radova na objektima koje finansira NHU “Oslonac”. Vrijednost ugovorenih radova je bila 26.700,00 KM a firma Elez je izgradila nešto veće dimenzije od standardnih kao svoju donaciju (standardno 5,5×8,0 m a izgrađeno 6,0×8,0 m). Isto tako je NN donator ugovorio sa firmom Elez izgardnju sprata (zbog brojnosti porodice) i taj dio radova nije išao putem NHU „Oslonac“.

U ime porodice se zahvalila Enesa Hotić: “Koristim priliku da se zahvalim svima onima koji su učestvovali u realizaciji ovog objekta kao i onima koji su danas izdvojili svoje vrijeme da zajedno obilježimo ovaj momenat. Mnogi od njih su željeli ostati anonimni tako da zbog bojazni da neke od njih imenujem, a neke ne, ja im se svima zahvaljujem ovako općenito. Uzvišenom Allahu su svi oni poznati imenom i prezimenom i On za dobročinstvo vraća još ljepšim.

Ovo što udruženje “Oslonac” čini za naše podneblje je bez premca. Počev od idejnih pokretača pa do njihovih simpatizera preko svih onih vrlo bitnih članova, koji čine ovo udruženje timom karakternih ljudi, svi oni zaslužuju svaku pohvalu. O sličnim projektima se moglo čitati samo u historijskim čitankama koje opisuju neko drugo “zlatno vrijeme” našeg Ummeta. Uz Allahovu pomoć, oživjeli su te aktivnosti i za kratko vrijeme dobit ćemo zajednicu u kojoj svako ima svoj “komadić neba” nad glavom. A takva zajednica je jaka zajednica.

 

Primopredaji su pored porodice i prijatelja prisustvovali članovi rukovodstva NHU “Oslonac”, predstavnik izvođača radova, mjesni imam iz Raduše Ramo ef. Svrzo (koji je proučio dovu za useljenje), Jasmin Šišić kao predstavnik MZ Raduša kao i redovni pratilac svih događaja NHU “Oslonac”, lokalna TV SMART.

 

         

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *