Obavještenje za redovne studente

Obavještavamo redovne studente sa područja općine Tešanj da će Općina Tešanj u akademskoj 2020/21. godini finansijski podržati školovanje. Usvojene su potrebne odluke. Termin objave konkursa za finansijsku podršku školovanju, kao i rezultati konkursa, bit će prilagođen terminima i rokovima konkursa Ministarstva obrazovanja ZDK, zbog mogućnosti korištenja finansiranja studenata iz drugih izvora. Drugim riječima, kada Ministarstvo objavi konkurs, teda će i Općina Tešanj.

Na osnovu Odluke o finansijskoj podršci školovanju, koju je donijelo Općinsko vijeće Tešanj, pravo na konkurs imat ce svi redovni studenti do 25 godina života koji studiraju na trogodišnjem ili četverogodišnjem studiju, a do 27 godina života studenti koji studiraju na jedinstvenom studiju koji traje 5 ili 6 godina, a čija primanja po članu domaćinstva nisu viša od 350,00 KM.

Ukupan iznos i broj mjesečnih rata, kao finansijske podrške Općine Tešanj, zavisit će od ostvarenja prava studenata na stipendije Ministarstva obrazovanja ZDK i raspoloživih sredstava u Budžetu općine Tešanj predviđenih za ove namjene.

NAPOMENA:

Sugerišemo svim studentima da se prijave i na Konkurs za dodjelu stipendija putem Ministarstva obrazovanja što neće uticati na ostvarivanje prava na finansijsku podršku u školovanju od strane Općine Tešanj ukoliko se ispune uslovi iz Konkursa.

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Mr.Sci. Suad Huskić

O Press Opcine