Obuka Tima za menadžment energetske tranzicije

Danas je u zgradi Općine Tešanj održana obuka Tima za menadžment energetske tranzicije. Radi se o projektu koji je rezultat aktivnosti testne prošlogodišnje faze LINK projekta tokom koje je potpisan sporazum kojim je formirana prva LINK.net mreža koju čine općina Tešanj, grad Gračanica, opštine Lopare i Teslić.

Dugoročna održivost projekta je osigurana uspostavljanjem funkcionalnih lokalnih timova koji su osposobljeni da samostalno identifikuju, pripremaju i realizuju projekte energetske tranzicije. Prema potpisanom sporazumu (grado)načelnika, mreža LINK.net će funkcionisati u naredne 4 godine. Na osnovu evaluacije primijenjenih metoda i tehnika biće izrađen plan potrebne podrške ovoj LINK.net mreži u naredne tri godine, i bit će kontaktirani potencijalni partneri/donatori za nastavak podrške projektu.

Na obuci su bili prisutni predstavnici Općine Tešanj, OŠ Huso Hodžić, JP Toplana Tešanj, JP RAD d.d. Tešanj.

Centar za ekologiju i energiju iz Tuzle i ReSET, projekat realizuju u kooperaciji sa Fondacijom Heinrich Boll i dijelom uz podršku Fonda Otvoreno društvo BiH. Projektni tim će pružati savjetodavnu podršku prilikom uspostavljanja i organizacije rada ove LINK mreže.

O Press Opcine