Sastanak sa predstavnicima mjesnih zajednica

U prostorijama Društvenog centra Dobropolje-Mekiš održana je redovna edukacija predstavnika mjesnih zajednica. Tema edukacije je bila Mogućnost brže, jednostavnije i efikasnije komunikacije, održavanje web stranica mjesnih zajednica, formiranje i održavanje facebook stranica mjesnih zajednica, a edukator je bio Aidin Ibrahimkadić. Ova tema će se obrađivati i u narednom periodu putem online servisa.

Tokom edukacije, prisutnim se obratio i Općinski načelnik koji se zahvalio predstavnicima mjesnih zajednica na svemu što čine za svoje sredine, a osvrnuo se i na planove za dalju saradnju i realizaciju delegiranih kapitalnih projekata.

Ovom prilikom, uručena je IT oprema za 14 mjesnih zajednica. Predajom ove opreme, sve mjesne zajednice na području općine Tešanj su u potpunosti opremljene savremenom IT opremom. Paket opreme sadrži centralnu jedinicu, monitor i MFP printer (printer, kopir,skeneri fax+ rezervni toner).

Ukupna vrijednost opreme je cca 26.000 KM, a oprema je stigla kroz projekat Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH koji finansiraju Vlade Švicarske i Švedske, a realizuje razvojni program UN BiH.

O Press Opcine