Vladajuća većina u OV Tešanj odbila da raspravlja o problemu vodosnabdijevanja

Problem vodosnabdjevanja
Problem vodosnabdjevanja

U ponedjeljak 16. augusta održana je sjednica Kolegija OV Tešanj na kojem se raspravljalo o zahtjevu vijećnika opozicije za sazivanje Vanredne  sjednice Vijeća zbog problema sa vodosnabdjevanjem na području Općine Tešanj.

Nakon diskusija, insistirali smo na izjašnjavanju o našem zahtjevu, ali je nažalost isti odbijen sa 3 glasa „Za“ i 5 glasova „Suzdržan“ , uz objašnjenje da  vanredna sjednica ne bi ni na koji način doprinijela rješavanju problema vodosnadbijevanja.

Za prijedlog su glasali Enes Hodžić (SDP), Solo Fahir (ASDA – NES) Hasanbašić Senad (BPS – Platforma za progres), dok su suzdržani bili Amir Kurtić (predsjedavajući OV), Kotorić Esmir (SDA), Handžić Hasan (SBiH), Begović  Rifet (LDS, NB), Jašić Haris (nezavisni vijećnik).

Ovo je samo jedan od primjera kako zbog neozbiljnog i neodgovornog ponašanja vlasti štetu trpe građani, koji su u ovom slučaju izloženi redukciji vode.

Klub Vijećnika SDP BiH u OV Tešanj osuđuje ovakvo ponašanje predstavnika vladajuće većine jer smatramo da je pitanje vodosnabdjevanja jedno od onih koje bi trebalo biti lišeno bilo kakvog politikanstva i zakulisnih igara. 

Klub Vijećnika SDP BiH u OV Tešanj će i ubuduće, koristeći sva raspoloživa sredstva, u suradnji sa ostalim vijećnicima  opozicije nastaviti insistirati da se pitanje vodosnabdjevanja, kao i svi drugi problemi sa kojima se susreću građani naše općine nađu kao tačke dnevnog reda na sjednicama OV Tešanj, kako bi se pokušala iznaći riješenja za iste, jer to građani od nas očekuju, a mi ih sigurno nećemo iznevjeriti. 

 

Komisija za informisanje
OO SDP BiH Tešanj

O OO SDP Tesanj