Sastanak sa delegacijom Instituta za zdravlje i sigurnost hrane

Općinski načelnik Suad Huskić primio je delegaciju Instituta za zdravlje i sigurnost hrane (INZ), koju je predvodio dr. Senad Huseinagić, direktor Instituta.

Cilj posjete je unapređenje saradnje INZ-a i Općine Tešanj. U proteklim danima već je održan stručni skup za peradare sa ovog područja, a namjera obje strane je da se saradnja unaprijedi i obogati.

Imali smo vrlo konstruktivan razgovor o nizu zajedničkih tema. Iskoristio sam priliku da se zahvalim Institutu na doprinosu koji je davao u pandemijskom vremenu institucijama koje se bave zaštitom zdravlja ljudi ovdje na području općine Tešanj, pa i Štabu Civilne zaštite. Nakon toga smo razgovarali o projektima na kojima INZ i Općina Tešanj mogu zajedno sarađivati ili već jesu sarađivali. Neki od konkretnih projekata na kojima planiramo saradnju jesu uspostava mreže stanica za uspostavu polena, agrometeoroloških stanica, edukacije poljoprivrednika, podrška u nadzoru kvalitete vode u lokalnim vodovodima i slično, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić

Izražena je obostrana želja da intenziviranje saradnje donese dobrobit stanovnicima općine Tešanj.

O Press Opcine