Održana 6. sjednica Općinskog odbora OO SDP BiH Tešanj

6. sjednica OO SDP BiH Tešanj
6. sjednica OO SDP BiH Tešanj

Pred nama je usvajanje liste kapitalnih projekata.

U nedjelju, 06.02.2022. godine, uz respektabilan odziv pozvanih članova, u prostorijama Lovačkog društva Jelah, održana je šesta sjednica Općinskog odbora SDP BiH Tešanj.

U radnoj i konstruktivnoj atmosferi prezentirane su aktuelne teme, koje su u fokusu interesa članova SDP BiH.

Pored plebiscitarne podrške za dosadašnji rad našeg (SDP-ovog) zastupnika u Skupštini ZDK i Kluba vijećnika SDP BiH u Općinskom vijeću Tešanj, podržan je i dosadašnji pristup Predsjedništva OO SDP BiH problematici, a koja se tiču aktuelnih političkih dešavanja na lokalnom, ali i višem organizacionom nivou partije i društva.

Inicirane su i aktivnosti u pripremama za nadolazeće Opće izbore u BiH. Tako su članovi Općinskog odbora za kandidate za izbor člana Predsjedništva BiH predložili Slavu Kukića, Nermina Nikšića i Vojina Mijatovića, a osnovnim organizacijama uputile poziv za predlaganje kandidata za sve nivoe vlasti na predstojećim Općim izborima.

Osnovnim organizacijama je još jedanput upućen apel da do ponedjeljka, 14.02.2022. godine, u kancelariju dostave usvojene prijedloge prioriteta kapitalnih projekata po svakoj mjesnoj zajednici, kako bi ih zajednički usaglasili, a po kojima (usaglašenim prioritetima) bi vijećnici SDP BiH Tešanj nastupali u Općinskom vijeću.

Na kraju sjednice Općinski odbor SDP BiH Tešanj je ozvaničen prijem novih sedam omladinaca u redove SDP BiH, kao i brisanja jedanaest članova iz članstva SDP BiH, a na osnovu lično izraženih želja. Prethodno je, na četvrtoj tački Dnevnog reda, nakon kraće diskusije i tumačenja statutarnih odredbi, a na osnovu ranije izražene lične želje, donešena Odluka o brisanju iz evidencije članstva SDP BiH druga Nermina Deljkića, te će ista biti dostavljena Glavom odboru SDP BiH na ovjeru kredibilnosti provedene procedure. On će dati i konačan stav.

Ovdje je bitno napomenuti da je drug Nermin Deljkić, kao vijećnik u OV Tešanj, a koju poziciju je na izborima stekao kao kandidat sa liste SDP BiH, izrazio čvrstu (opetovanu) želju da napusti Klub vijećnika SDP BiH u OV Tešanj, te da kao nezavisni vijećnik nastavlja djelovati u OV Tešanj. Prije nego je to javno objelodanio sa govornice općinskog vijeća na 12.sjednici OV Tešanj, razgovarao je sa predsjednikom Kluba SDP BiH u OV Tešanj, svjestan ozbiljnosti ovog čina, javno i nedvosmisleno je izjavio da više nije član Kluba vijećnika SDP BiH Tešanj. U ovom slučaju primjenjuje se član 26. Statuta SDP BiH koji u ovom slučaju ne ostavlja mogućnost dvosmislenog tumačenja. U navedenom članu stoji „Član SDP BiH briše se iz evidencije članova SDP BiH u slučaju: – prelaska u samostalne poslanike odnosno vijećnike/odbornike“.

Nakon održane sjednice članovi Opštinskog odbora su nastavili drugasko druženje u opuštenoj atmosferi.

Ostajemo dostojanstveni s karakterom.

 

                                                                        Komisija za informisanje
OO SDP BiH Tešanj

O OO SDP Tesanj