Klub vijećnika SDP BiH Tešanj protiv Izvještaja JP „RAD“, „Toplana“ i TRA

OV Tešanj
OV Tešanj

Održana Tematska sjednica OV Tešanj u čijem su radu, kao i uvijek, vijećnici SDP BiH uzeli aktivno učešće. Tematska sjednica na dnevnom redu imala je Izvještaje o radu JP i JU čiji je osnivač Općina Tešanj za proteklu, 2021. godinu.  Klub vijećnika SDP BiH u OV Tešanj je “uslovno“, uz prihvatanje SDP-ovih ponuđenih sugestija i smjernica za rad u budućnosti od strane odgovornih lica u pojedinim Javnim ustanovama (JU), prihvatio Izvještaje o radu javnih ustanova (JU Opća Biblioteka Tešanj, JU Centar za socijalni rad Tešanj, JZU Apoteka “Tefarm” Tešanj, JZU Opća bolnica Tešanj, JU Centar za kulturu i obrazovanje Tešanj, JZU Dom zdravlja “Izudin Mulabećirović Izo” Tešanj, JU Sportsko-rekreacioni centar Tešanj, JU Muzej Tešanj).

Izvještaj o radu i poslovanju  JP “Rad” d.d. Tešanj za 2021. godinu, Izvještaj o radu i poslovanju JP “Toplana” d.d. Tešanj za 2021. godinu i Izvještaj o radu i poslovanju Agencije za razvoj općine Tešanj TRA d.o.o. za 2021. godinu, Klub SDP BiH uz dosta primjedbi, kritika, sugestija i ponuđenih korektivnih mjera, iste nije prihvatio, izrazivši apsolutno negativno mišljenje, te ih kao takve bezuslovno odbacio. Građani naše općine znaju s kakvim smo se sve problemima susretali u protekloj 2021. godini, kada su u pitanju  usluge ova tri preduzeća (redukcija i nedostatak vode, nekvalitetno gradsko grijanje, nerealizovanih niz obećanih projekata od strane TRA, a uz istovremeno ogromne troškove za isplaćene lične dohotke).

Iz tehničkih razloga (usklađivanje platih razreza uposlenika u općini sa važećim zakonskim propisima), a zbog same hitnosti u ponuđenom Dnevnom redu se, uz navedene Izvještaje, raspravljalo i glasalo o novim, ponuđenim platnim razrezima. Uz obavezu poštivanja propisa iz Zakona, i uz konsultacije sa Sindikatom uposlenika u Općini Tešanj, klub SDP BiH je glasao ZA nove platne razreze.

Kroz samu diskusiju, a da bi se ispunila neka ranija obećanja i Odluke, a i vremenskih ograničenja, predsjednik Kluba SDP BiH u OV Tešanj doktor Enes Hodžić je, ispred istog, uputio pitanja u vezi problematike parkinga.

Dio nastupa naših vijećnika možete pogledati na slijedećim linkovima:        

https://www.facebook.com/sdptesanj/posts/376229104539384

https://www.facebook.com/sdptesanj/posts/376228867872741      

  

Dosliedno i s karakterom, ostajemo i dalje uz građane općine Tešanj!    

Komisija za informisanje
OO SDP BiH Tešanj

O OO SDP Tesanj