Planiranje i upravljanje projektima

Uručivanjem certifikata o obavljenoj obuci u Općini Tešanj je okončana dvodnevna edukacija na temu Planiranje i upravljanje projektima. Riječ je o projektu iz Strategije razvoja općine Tešanj koja ima za cilj povećanje broja projekata nevladinih organizacija, ali i pružanje prilike mladim ljudima za usvajanje novih znanja i alata po LOD metodologiji. Edukaciju je u organizaciji Općine Tešanj implementirala Agencija Vesta iz Tuzle.

16 polaznika je ovime steklo nova i upotpunilo ranije stečena znanja o značaju projektnih aktivnosti, planiranju i upravljanju, čime se direktno realizuju i ciljevi zacrtani Strategijom razvoja Općine Tešanj.

Indira Prljača, Instruktorica koja je držala edukaciju, podcrtala je da je ovo jedinstven slučaj da lokalna zajednica omogućava edukacije ovakvog tipa mladim ljudima.

Učesnici edukacije su stekli potrebna znanja i vještine da i sami učestvuju u razradi projekata, sa istim apliciraju po Javnom pozivu i realizuju ih na prostoru općine Tešanj, ali i sa stečenim znanjima budu u prilici aplicirati na druge izvore finansiranja.

Ovim je završen ciklus od 4.godine, gdje je preko 80 mladih ljudi učestvovalo u ovakvim radionicama, a mnogi od njih su već aktivni samostalno ili putem Udruženja, te daju značajan doprinos u realizaciji projekata putem udruženja, kao značajnog resursa za provođenje javnih politika.

O Press Opcine