Otvoren 16. Međunarodni sajam privrede Tešanj 2022

U organizaciji Udruženja privrednika Biznis centar Jelah, Tešanj danas je u Kraševu otvoren 16. Međunarodni sajam privrede Tešanj 2022 koji je okupio više od 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona i šire. Sajam se održava na prostoru koji obuhvata 5.000 m2 zatvorenog izložbenog prostora i preko 10.000 m2 otvorenog izložbenog prostora.

Današnji Sajam privrede je prilika da pokažemo da znamo i možemo raditi i proizvoditi, da pohvalimo sve one koji vrijedno rade, svakog zaposlenika, radnika, kao i poslodavce , one koji su motor, one koji guraju ekonomiju ove općine. Danas smo ovdje da pokažemo bolju i uspješniju Bosnu i Hercegovinu, bolji i uspješnii Region, kazao je u svom obraćanju Općinski načelnik Suad Huskić.

Sajam su svečanim presijecanjem vrpce otvorili predsjednik Udruženja privrednika Semir Kantić, Ambasador Rumunije u BiH NJ.E. Anton Pacuretu, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić, Premijer FBiH Fadil Novalić, Premijer ZDK Mirnes Bašić i rezidentni predstavnik MMF-a za BiH Andrew Jewell.

Sajam je otvoren od 21. do 24. septembra 2022. godine na lokaciji DC Kraševo/ Tešanj.

Današnjem svečanom otvorenju Sajma prisustvovale su zvanice sa državnog, federalnog i kantonalnog nivoa, kao i Ambasador Rumunije u BiH NJ.E. Anton Pacuretu, te mnogobrojni gosti. Generalni pokrovitelj sajma je Vijeće ministara BiH, a partneri Vlada FBiH, ZDK, Vanjsko-trgovinska komora BiH te Općina Tešanj. Ovogodišnji partner Sajma privrede u Tešnju je Rumunija.

Danas je održana i panel diskusija na temu Globalna ekonomska kriza – uticaj na BIH i zemlje regiona.

O Press Opcine