Ambasador Kraljevine Norveške u BiH posjetio Tešanj

Ambasador Kraljevine Norveške u BiH, NJ.E. Olav Reinertsen boravi u dvodnevnoj posjeti Tešnju. Tokom posjete, Ambasador se sastao sa Općinskim načelnikom Suadom Huskićem kako bi razgovarali o mogućnostima ekonomske i druge saradnje Tešnja, Bosne i Hercegovine sa Norveškom, ali i o projektima koje je finansirala Norveška u Tešnju.

Jako je važno i korisno da razgovaramo o mogućnostima saradnje i razmjenimo informacije budući da je Norveška jedna od najbogatijih zemalja svijeta koja ima potencijal za investiranje izvan Norveške. Cilj nam je da predstavimo naše znanje i privredu kako bi se razvijala saradnja između norveških investotora i tešanjske privrede, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Impresioniran sam koliko se u Tešnju radi na razvoju poslovnog ambijenta i privlačenju stranih investicija. Ovu posjetu želim iskoristiti za promociju BiH norveškim investitorima koji imaju interes u oblasti metalne i drvne industrije, obnovljivim izvorima energije i informacionim tehnologijama. Ubjeđen sam da privrednici u Tešnju imaju intres za izvoz na norveško tržište, rekao je Ambasador Kraljevine Norveške u BiH, NJ.E. Olav Reinertsen.

Ovom prilikom, Ambasador se sastao sa tešanjskim privrednicima, a posjetio je i firme Pobjeda i AS Jelah, te Agenciju za razvoj TRA i centar TECH-LAB, kao i STEM kabinet u OŠ Huso Hodžić u Tešnju čije opremanje je podržala Kraljevina Norveška.

O Press Opcine