Šef Delegacije EU i ambasadori 12 zemalja posjetili Tešanj

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU Johann Sattler i ambasadori 12 zemalja članica EU (Češka, Austrija, Belgija, Njemačka, Španija, Finska, Francuska, Italija, Holandija, Rumunija, Švedska i Slovenija) boravili su u dvodnevnoj posjeti općinama Teslić, Tešanj i Žepče.

Ovom prilikom je održan sastanak sa načelnicima ove tri općine kako bi razgovarali o zajedničkoj saradnji koja je primjer kako lokalne zajednice mogu raditi zajedno i graditi bolje prilike za svoje građane.

Načelnici općina Teslić, Tešanj i Žepče održali su prezentacije putem kojih su predstavili svoju lokalnu zajednicu i realizovane zajedničke projekte. Osim toga, tokom sastanka predstavljeni su aktuelni projekti koji su od značaja za sve tri općine, kao što su izgradnja koridora Vc, postrojenje za preradu otpadnih voda.. Ovom prilikom, razgovarano je i o planovima za saradnju na novim projektima za čiju realizaciju će trebati podrška Evropske unije.

Tokom boravka u Tešnju, ambasadori su posjetili korisnike EU4Agri i EU4Bussiness podrške, firme Artisan i MADI, koji su unaprijedili svoje poslovanje i kapacitete. Također, delegacija je posjetila i Stari grad u Tešnju, gdje im je predstavljeno kulturno-historijsko naslijeđe.

O Press Opcine