UNDP PIPLS projekat

Općina Tešanj je jedna od 18 jedinica lokalne samouprave koja učestvuje u obukama UNDP PIPLS projekta.  Svrha obuka je unapređenje kapaciteta JLS u oblasti upravljanja i raspolaganja imovinom JLS sa fokusom na prakticnu primjenu zakonskog okvira u BIH, predstavljanje savremenog pristupa, trendova, metoda i praktičnih instrumenata za upravljanje imovinom JLS, razmatranje problema i izazova, te primjera dobre prakse i razmjena dosadašnjih iskustava JLS u ovoj oblasti.

PIPLS projekat ima za cilj unaprijediti pristup ključnim javnim uslugama kroz bolje upravljanje i povećanje ulaganja u lokalnu infrastrukturu. Projekat je trogodišnja inicijativa (2021.-2023.) koju primarno finansira Švedska, a sufinansira i provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave.

Obuke su proveli konsultati/predavači konzorcija DCG-CEDES.

Radna grupa ispred Općine Tešanj je učestvovala na nekoliko interaktivnih radionica koje su održane u Banja Luci, zajedno sa predstavnicima Teslića, Prijedora, Gradiške, Novog Grada i Banja Luke, te krenuli ka ispunjenju radnih ciljeva kroz Akcioni plan.

O Press Opcine