SDP Tešanj daje punu podršku predsjedniku Nerminu Nikšiću u pregovorima oko formiranja nove Vlade Federacije BiH

Na sinošnjoj sjednici Predsjedništva općinske organizacije  SDP-a Tešanj održanoj u 18h doneseno je niz konstruktivnih zaključaka ispred općinske organizacije, a koji imaju za cilj unaprijeđenje djelovanja SDP-a na svim nivoima vlasti u BiH.

Pored usvojenog izvještaja o radu za 2022. te finansijskog izvještaja za istu godinu, Predsjedništvo je informisano o dosadašnjem radu naših zastupnika na svim nivoima vlasti. Ponosni smo na liderska postignuća naše općinske organzacije, obzirom da je Ermina Salkičević-Dizdarević preuzela mandat u Parlamentarnoj skupštini BiH, Senad Subašić je zastupnik u Parlamentu FBiH, Besim Smailbegović je zastupnik u Skupštini ZDK, a Danijel Pašić je ministar u Vladi ZDK.

Zaključeno je i to da će SDPBiH nastaviti djelovati kao podrška građanima i raditi na projektima za opće dobro, kao da će i raditi na srazmjernom povećanju plaća uposlenih u određenim sektorima koji čine stub funkcionisanja Kantona.

Pored navedenoga, naglašeno je da će se i u smislu realizacije kapitalnih projekata od izuzetne važnosti za općinu Tešanj, za prioritet stavljati oni projekti koje kao primarne okarakteriše OV Tešanj, a u cilju krajnjeg zadovoljstva građana i naše Općine.

Kada je u pitanju formiranje Vlade FBiH, SDP Tešanj daje punu podršku predsjedniku SDP-a, Nerminu Nikšiću, u borbi protiv (zlo)namjernih opstrukcija predstavnika  Stranke demokratske akcije. SDPBiH se neće predati na tom polju te će iskoristiti sve moguće legitimne i legalne kapacitete te zakonske mehanizme kako bi i ova Vlada FBiH konačno izašla iz tehničkog mandata te se imenovala nova koja  bi počela raditi u punom kapacitetu u korist građana  Federacije BiH.

 

 

                                                                        Komisija za informisanje
OO SDP BiH Tešanj

O OO SDP Tesanj