Sastanak sa predstavnicima MZ Trepče

Općinski načelnik sa saradnicima održao je radni sastanak sa predstavnicima organa MZ Trepče. Razgovaralo se o realizaciji projekata iz 2022. godine, Planu kapitalnih investicija za 2023. godinu i načinu raspodjele sredstava za realizaciju PKI. Općina Tešanj je prema prioritetima MZ Trepče u 2022. godini finansirala projekte u toj mjesnoj zajednici. Mjesna zajednica Trepče nije dostavila prijedloge za 2023. godinu te su rezervisana sredstva, a organima MZ ostavljena mogućnost da dostave prijedlog projekta koji im je najprioritetniji.

Načelnik je prisutnima obrazložio način na koji se vrši raspodjela sredstava za ulaganja u svaku mjesnu zajednicu, uključujući i sredstva od koncesija. Prisutni su se složili da je potrebno više međusobne komunikacije unutar organa MZ i članova.

Općinski načelnik se zahvalio predstavnicima MZ na izdvojenom vremenu doprinosu i zalaganju unutar mjesnih sredina, te ih pozvao na jedinstvo u komunikaciji i donošenju odluka. Općina Tešanj će ostati dosljedna u poštovanju prioriteta dostavljenih od strane organa MZ, ali neće dozvoliti da se u slučaju zastoja u radu organa MZ ne realizuju projekti.

O Press Opcine