Sastanak sa predstavnicima MZ Tešanjka

Općinski načelnik sa saradnicima održao je radni sastanak sa predstavnicima organa MZ Tešanjka. Na sastanku se razgovaralo o zajedničkom projektu koji na području Lepenice realizuju Džematski odbor i MZ Tešanjka. Radi se o gradnji parking prostora kod džamije Lepenica čime će se povećati bezbijednost učesnika u saobraćaju. Općinski načelnik se zahvalio za ideje i aktivizam, te obećao podršku u skladu sa zakonskim procedurama i trenutnim mogućnostima. Predstavnici MZ Tešanjka su predstavnicima Općine Tešanj iznijeli probleme sa kojima se susreću u posljednje vrijeme, a vezani su za gradnju autoputa na koridoru 5c, saradnja sa izvođačima je dobra pri postizanju dogovora ali realizacija je veoma spora. Zaključeno je da Predstavnici MZ naprave dopis sa svim primjedbama i problemima sa kojima se susreću vezi gradnje Koridora 5c. Općina će dopis proslijediti prema izvođačima, a po potrebi i organizovati zajednički sastanak i pozvati Direktora Euro-Asfalta, predstavnike Autocesta, Nadzor, predstavnike Općine i MZ a kako bi ove probleme sveli na minimum.

Ovo je najveći projekat koji se radi na području općine Tešanj i svjesni smo izazova koji nas očekuju. Uradit ćemo maksimalno koliko budemo mogli da gradnja autoputa minimalno utiče na svakodnevni život i rad građana te da stanje po okončanju radova bude na istom ili boljem nivou u odnosu na stanje na početku radova, rekao je Općinski načelnik.

Općinski načelnik se zahvalio predstavnicima MZ i džematskog odbora na dosadašnjoj saradnji koja je na vrlo dobrom nivou, izdvojenom vremenu za sastanak i nesebičnom zalaganju koje za cilj ima razvoj sredine koju oni predstavljaju.

O Press Opcine