Sastanak sa predstavnicima mjesnih zajednica Šije i Džemilić Planje

Općinski načelnik sa saradnicima organizovao je odvojene radne sastanke sa predstavnicima organa mjesnih zajednica Šije i Džemilić Planje.

Zajedničke teme za predstavnike obje MZ je bila realizacija projekata iz 2022.godine te dinamika realizacije plana kapitalnih investicija za 2023.godinu. Također, sa obje mjesne zajednice razgovaralo se i o projektima koji su inicijative građana te mogućnostima podrške Općine u realizaciji tih projekata. Općinski načelnik se osvrnuo na stepen realizacije kapitalnih projekata i probleme u realizaciji prvenstveno izazvanih velikim rastom cijena goriva i sirovina, te cijenama radne snage tokom 2022. godine što je izazvalo velike probleme i često ponavljanje postupaka javnih nabavki.

Sa predstavnicima MZ Džemilić Planje razgovaralo se o projektima koji su planirani za realizaciju od strane Općine, a radi se o sanaciji i toplifikaciji područne škole i planiranoj izgradnji novog mosta loji ovu mjesnu zajednicu povezuje sa MZ Orašje Planje. U ovim projektima značajno je učešće i sredstva Općine Tešanj, te je potrebno informisati građane o ovim projektima.

Sa predstavnicima MZ Šije razgovaralo se još o pripremama za obilježavanje godišnjice stradanja civila na području MZ Šije, pripremama koje organi MZ provode za rušenje dotrajalog i gradnju novog Doma, te uticaju gradnje autoputa na Koridoru 5c, izazovima sa kojima se organi MZ susreću tokom same gradnje, te načinu korištenja i održavanju lokalnih saobraćajnica.

Doneseni su konkretni zaključci koji će biti realizovani u narednom periodu. Općinski načelnik se zahvalio predstavnicima mjesnih zajednica na izdvojenom vremenu doprinosu i zalaganju unutar mjesnih sredina, a samim tim na podršci koju pružaju Općini Tešanj kroz lični angažman isključivo na volonterskoj osnovi.

O Press Opcine