Otvoren prvi coworking prostor u Tešnju

Danas je svečano otvoren prvi coworking prostor u Tešnju – TECH-LAB. Adaptacija i opremanje TECH-LAB-a provedeno je kroz niz faza tokom proteklih godina. Ukupna vrijednost projekta je 378.606,84 KM.

Prigodnim govorom, prisutnim gostima obratili su se Općinski načelnik Suad Huskić, Direktor Agencije za razvoj općine Tešanj TRA Edin Ibrahimović i Ministar privrede ZDK Samir Šibonjić.

Ovom prilikom želim naglasiti važnost ovog strateškog projekta, koji je kroz svoju realizaciju prošao kroz transformacije kako bi postao ono što je danas – prostor koji će odgovarati potrebama poslovanja. Vjerujem da je otvaranje TECH-LAB-a samo početak novog poglavlja u razvoju naše lokalne privrede, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Projekat TECH-LAB je rezultat saradnje velikog broja domaćih partnera, a sufinansiran je dijelom iz sredstava Europske unije, konkretno Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, Faza II (LEP II). TECH-LAB coworking prostor je prava prilika za poduzetnike, freelancere i kreativce da stvaraju, sarađuju i ostvaruju svoje poslovne ambicije u poticajnom okruženju koje TECH-LAB nudi.

Ovaj projekat finansijski su podržali Europska unija, Općina Tešanj, Agencija za razvoj općine Tešanj, Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, te Ministarstvo privrede ZDK.

O Press Opcine