Obilježen 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Dan državnosti Bosne i Hercegovine svečano je obilježen u Tešnju. Manifestacija je počela u utorak, 21. novembra Izložbom Na braniku domovine: Drugi korpus ARBiH 92-95. godina. Tokom sedmice održan je Kulturno-zabavni program tešanjskih srednjih škola, projekcija filma 268 dana opsade: Izdaja saveznika, izložba likovnih radova učenica Naide Hrvić i Anese Škapur, kao i veče sa književnikom Ibrahimom Kajanom.

U subotu, 25. novembra položeno je cvijeće na Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima. Cvijeće su položili Predsjedavajući Općinskog vijeća i Općinski načelnik, zastupnici sa viših nivoa vlasti i Ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ZDK, predstavnici boračkih udruženja,  general Fikret Ćuskić, dr. Amir Kliko i dr. Ermin Kuka, Airsoft klubovi Falkon i Orion, Centar borilačkih sportova, OO Naša stranka Tešanj, OO SDP Tešanj, Udruženje antifašista Josip Broz Tito, Kamp boraca, DVD Tešanj 1905 i Odred izviđača.

Isti dan, u Centru za kulturu i obrazovanje je održana je promocija knjige Rat u srednjoj Bosni 92-95. godina i Jajce 92. godina, a nakon toga u Kino sali upriličena je projekcija filma 268 dana opsade: Preživjeti i pobijediti.

O Press Opcine