Diaspora Invest: Poziv na info-sesiju

USAID projekat Diaspora Invest u saradnji sa Općinom Tešanj organizuje info-sesiju u okviru koje ćemo predstaviti Lokalni investicijski fond nastao povezivanjem sredstava naše lokalne zajednice i USAID-ovog fonda. Ova saradnja je potvrda transparentnog i odgovornog upravljanja sredstvima za našu zajednicu, a istovremeno je i prvi primjer dobre prakse fokusa prema investicijama povezanim sa našom dijasporom.

Lokalni fond će sufinansirati kompanije koje nisu starije od 3 godine (d.o.o., d.d.), koje imaju dokazivu poslovnu vezu (suvlasništvo ili neka forma biznis partnerstva) sa našom dijasporom ili ljudima koji su se vratili u našu zemlju u posljednjih 5 godina.

Aplikaciji možete pristupiti na grant.diasporainvest.ba.

Poziv je otvoren tokom cijele godine, a ova info-sesija je prilika da saznate sve o procedurama i pravilima vezanim za pristup sredstvima.

Radujemo se susretu i vidimo se na info sesiji: 20.02.2024. u 14:00 sati u TECHLAB coworking (zgrada Vatrgasnog doma) Krndija bb

Više informacija dostupno na linku: https://tra.ba/2024/02/12/pozivnica-info-sesija-o-zajednickom-fondu-opcine-tesanj-i-usaid-projekta-diaspora-invest/

O Press Opcine