Pobjeda naše futsal ekipe!

PRVA FUTSAL LIGA FBIH:
FT TEŠANJ 🆚 MNK ISKRA 9 : 6
Strijelci za naš tim bili su:
Rakić Jasmin 🎯🎯
Halilović Haris 🎯🎯
Gazibegović Nermin 🎯🎯
Amer Rakić 🎯🎯
Hafizović Armin 🎯
🔓Unlocked play off 🔓
Želimo dobrodošlicu najvećim utakmicama koje mogu biti u Prvoj futsal ligi FBiH. Nevjerovatno. Dva kola prije kraja u užarenoj konkurenciji gdje je više od pola lige najavljivalo play off mi smo uspjeli. Moramo reći rutinskom pobjedom obezbjedili smo ono što smo priželjkivali. Bili smo bolji od Iskre rezultatom 9-6. Već u prvom poluvremenu riješili smo pitanje pobjednika. Nakon 20 minuta imali smo velikih 5-1. Prvi je mrežu gostiju načeo Armin Hafizović, zatim sjajno pogađa Haris Halilović, a onda sa dva pogotka u knock down goste baca Gazibegović Nermin. Na 4-1 je smanjio najbolji igrač Iskre dok je tacku na i prvog poluvremena postavio Amer Rakić nakon sjajne akcije naših momaka. U drugom poluvremenu mora se priznati dosta lošija igra domaćina. Nekako kao da smo već upisali bodove i kao da samo čekamo kraj. To su gosti donekle iskoristili pa došli do čak 6 pogodaka do samog kraja. Naši žuto-plavi su pogađali još četiri puta. Od čega čak dva puta Jasmin Rakić i još po jedan puta Amer Rakić i Haris Halilović za konacan rezultat utakmice 9-6.
Prigodan poklon smo dodjelili kao sto je i planirano gospodinu Muhamedu Džafiću i firmi Gora Monj Građevinarstvo Poreč kome se jos jednom srdačno zahvaljujemo na svemu sto su uradili za naš klub. A gospodin Semir Subašić i firma STEEL Company su bili sinoć odsutni zbog privatnih obaveza smo novu kolekciju dresova i prigodan poklon prolongirali za vječiti derbi protiv Usore. Hvala još jednom svim sponzorima, navijačima i dobrim ljudima koji su nam pomogli na bilo kakav način u ostvarivanju prvobitnog cilja.
Sinoć je utakmici prisustvovao i načelnik općine Tešanj gospodin Suad Huskić. Zahvaljujemo našoj Tesanjskoj Armiji koja ga je numerama dočekala kao i gospodinu Suadu Huskiću na izdvojenom vremenu. Nakon sinoćne pobjede i osiguranog play off-a, danas i službeno ide najava našem sinoćnom gostu kako bi pokušali naći način i zajedničko rješenje za velika putovanja i ozbiljnu organizaciju utakmica koje iziskuju ozbiljna financijska sredstva. Nadamo se da ćemo svi zajedno ovaj trenutak ostaviti u lijepom sjećanju i da ćemo uživati u najelitnijim utakmicama koje nam donosi ove godine super zanimljivi play off sa 8 klubova iz razliciti grupa. Samooo žutoooo samooooo plavooooo samoooo srceeeem 💛💙
Preuzeto sa oficijelne FB stranice kluba

O Sportski savez Opcine Tesanj