Čestitka u povodu 1. maja – Međunarodnog praznika rada

Prvi  maj – Međunarodni praznik rada prilika je da se prisjetimo historijske i nikad završene borbe radnika: za bolje i pravednije uslove na radom mjestu, za dostojanstvenu platu,  protiv bilo kojeg oblika radničkog izrabljivanja i ugnjetavanja,protiv izrabljivanja dječije radničke snage, za jednak status i jednaku platu žene, radnice,i u konačnici podsjeća nas na vrijednost čovjekovog rada i mogućnost stvaranja.

SDP je uvijek na strani radnika, to je naša jedina tradicija i ideologija!

SDP se uvijek borio za čovjeka, za njegovo dostojanstvo, za bolje životne uslove!

Konkretna potvrda naše opredjeljenosti i podrške unapređenju položaja radnika bit će usvajanje seta fiskalnih zakona u FBiH kako bi se stvorile pretpostavke za povećanje, kako minimalne tako i svih ostalih plata, te smanjenje poreskog opteređenja na platu u FBiH. Usvajanje ovih zakona očekujemo u narednom periodu.

U ime OO SDP BiH Tešanj svim radnicima, članovima radničkih porodica i članovima sindikalnih organizacija, kao i svim građanima koji Prvi maj – Međunarodni praznik rada doživljavaju istinskim simbolom borbe za prava svakog čovjeka, upućujemo iskrene čestitke sa željom da živimo u društvu u kojem će svako imati pravo da radi i živi od svog rada.

 

                                                                                Predsjednik OO SDP BiH  Tešanj
Senad S. Subašić

O OO SDP Tesanj