Zbog poplava koje su sinoć zadesile nekoliko općina u BiH, otkazujemo planirane predizborne skupove

Poplave 2024
Poplave 2024

SDP BiH Tešanj: Nastavljamo odgovorno! Zbog poplava koje su sinoć zadesile nekoliko općina u BiH, otkazujemo planirane predizborne skupove i pozivamo na solidarnost i pomoć unesrećenima

Poštovani sugrađani,

Kao što ste upoznati, tokom protekle noći teške poplave pogodile su općine Jablanica, Konjic, Kreševo, Kiseljak, Breza i Fojnica. Ova prirodna katastrofa odnijela je ljudske živote, a brojne porodice su ostale bez svojih domova i imovine. U ovim trenucima tuge i neizvjesnosti, mislima smo uz sve one koji su pogođeni ovom tragedijom.

U znak poštovanja prema nastradalima i njihovim porodicama, Socijaldemokratska partija BiH Tešanj odlučila je otkazati sve predizborne aktivnosti u kampanji za lokalne izbore. Također, želimo obavijestiti građane da se odgađa planirani predizborni skup u općini Doboj Jug.

Porodicama nastradalih upućujemo naše iskrene izraze saučešća. Ujedno, pozivamo sve građane da se priključe akcijama pomoći onima kojima je ona najpotrebnija. Organizacija Pomozi.ba je otvorila humanitarni broj 17039, pozivom na koji donirate 2 KM za unesrećene u poplavama. Svaki vaš doprinos može pomoći da se olakša teret ove tragedije.

S obzirom na trenutne okolnosti, ovo je naše posljednje obraćanje u vezi sa predizbornom kampanjom, te u skladu s time pozivamo građane da 6. oktobra izađu na izbore, jer svaki glas je važan. Nastavljamo odgovorno!

 

                                                                        Komisija za informisanje OO SDP BiH Tešanj

O OO SDP Tesanj