Coronavirus: Informacija (11.4.2020, 9,00 sati)

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno je u kućnoj samoizolaciji 251 osoba, period samoizolacije je završio za 24 osobe. Novih u samoizolaciji je 48. Registruje se veći broj novoprijavljenih zbog vikenda i boravka vozača kamiona u BiH. Jučer su na analizu poslana 2 sumnjiva uzorka, oba su negativna.

Trenutno je sa područja općine Tešanj 1 oboljeli od COVID-19, a 2 pacijenta su izliječena.

Prema podacima Policijske stanice Tešanj u protekla 24 sata nije evidentiran niti jedan slučaj  nepoštivanja samoizolacije, kao  ni kršenja zabrane kretanja od 20:00 do 05:00 sati. Evidentirana su 2 nepoštivanja epidemiološko-zaštitnih mjera građana na javnim površinama.

 

Prema izvještaju sanitarne inspekcije, na zelenoj pijaci Tešanj, prisutno je bilo 6-7 trgovaca prehrambenih proizvoda. Zabilježen je dolazak starijih lica, uredno nose zaštitnu opremu maske i rukavice. Vršena je dezinfekcija prostora ispred pijace i prilaznih puteva. U objektima koji rade šaltersku prodaju hrane provjereno je da li osoblje ima sanitarnu knjižicu i nivo higijene. Vodovodima Mrkotić, Bobare i Kalošević naloženo da izvrše dezinfekciju bunara / rezervoara i hlorisanje vode.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine