Bosansko pozorište Tešanj: Renovirane prostorije

Želimo podijeliti jednu lijepu vijest sa vama.

Naime, prostorija koju koriste članovi Bosanskog pozorišta Tešanj je potpuno renovirana krajem prošle godine. Sada imamo lijepo uređen i funkcionalan prostor za rad našeg pozorišta. U procesu smo postavljanja uramljenih plakata predstava koje smo igrali kroz ovu 71 godinu.

Prostorija je, shodno mogućnostima, renovirana nekoliko puta u posljednjih 30 godina. Naš Nermin Ajanović i cijeli ansambl su joj udahnuli novi život uz veliki trud. Nove generacije su nakon toga ostavile svoj pečat ali do sada nismo bili u mogućnosti renovirati je u potpunosti, kako dolikuje.

Na ovome trebamo zahvaliti Sanelu Bešlagiću – Kići čija su motivacija bila isključivo djeca, da imaju ljepši i ugodniji boravak. Došlo nam je kao nagrada za entuzijazam i predan rad u posljednjih nekoliko godina koji ćemo nastojati i ubuduće opravdati.

Ovom prilikom prisjetit ćemo se i Kićinog rahmetli oca Mustafe Bešlagića – Muće, koji je bio dugogodišnji član tešanjskog pozorišta. Neminovno je da čvrsti temelji tradicije i ustrajnosti tešanjskog pozorišta počivaju na svakom njegovom članu od osnutka do danas. Prilikom svakog uspjeha naše misli su sa njima.

Neizmjerno smo zahvalni!

O Tesanj Net