REAGOVANJE NA HAPŠENJA SIPE

Safer-Grbic

Dovedeni smo u takvu situaciju da moramo hapsiti one koji su branili Bosnu i Hercegovinu, koji su borili se za njen opstanak i suverenitet od strane fašističkih okupatora zaokupljenih velikosrpskom ideologijom i mržnjom svega što je muslimansko i što nije srpsko. Dakle, pritom mislim na srbe zadojene mržnjom. Bosna i Hercegovina je na koljenima više nego li je ikada prije bila jer vlasti hapse one koji su je branili, vlasti u kojima glavnu riječ imaju oni koji su bili na strani onih koji su mučenički ubijali ljude. Kažem ljude, jer se tako i ophodimo prema žrtvama i kao da nam to nisu majke i očevi, kao da nam to nisu rođaci i prijatelji! Dokle više?

Američka demokracija uveliko se nastanila u Bosni i Hercegovini financijskom injekcijom SAD-a, iako to zapravo nisu njihovi novci nego opet gladne djece iz Afrike i zemalja Šama kojima otimaju sve što se može oteti jednako onako kao što je nama Austro-Ugarska svaki dan iz Srebrenice izvlačila kilograme srebra i zlata i drugih vriijednosti. Amerikanci su pobili indijance i smjestili ih u rezervate …, sada doseljenici upravljaju Amerikom. Da li je neko vidio ijednog indijanca u organima vlasti SAD-a? Naravno da nije, a tako i bošnjaci se polahko i sugurno penju u rezervate dok njihovi bošnjački političari kao deklarisani muslimani, piju alkohol sa onima koji su nas ubijali i priređuju zajedničke iftare u trenucima dok naše majke iz Kravica su na saslušanju u policiji samo zato jer su imale namjeru obići genocidni lokalitet.

Bombe su bačene na mezar Alije Izetbegovića, a naše generale su svirepo razvaliči po Haškim optužnicama dok nisu ustanovili da su nevini. Pa zar bi Tomislav Nikolić sada bio kriv kada bi se svi muslimani digli s oružijem i okupirali Beograd? Naravno ne. Igramo se zamjene teza i obrnute logike, zapravo igraju se svi oni s nama dok mi šutimo kao da nas se to ne tiče. Ko će se dignuti protiv zavjere koja se čini protiv muslimanskog naroda već od odlaska Osmanske vladavine na ovim prostorima, ko će se dignuti protiv dovođenja muslimana iz vremena kada su naše pramajke nosile feredžu i naši bradadjedovi imali brade u današnje stanje kristijanizacije muslimana u Bosni i Hercegovini? Dokle više?

Hapsimo sve ljude koji brane bošnjački narod, koji se bore za interese Bosne i Hercegovine, koji ne žele kineski zid između Federacije i Republike Srpske. Da li smo svjesni šta radimo? Da li smo svjesni da tonemo sve dublje u jaz, strmoglavljujemo se, idemo u ponor. Da li smo svjesni da niko neće ustati protiv političkih hapšenja, niko neće ustati protiv JMBG-a koji će podebljati jaz između entiteta, niko neće ustati protiv Popisa stanoviništva iako će narod u Bosni i Hercegovini koji je podijelilo Daytosnki sporazum na tri naroda, podijeliti se sada na pet naroda i više … Dokle više?

Dokle ću biti označavan balijom sve dok budem želimo mir i dobrobiti za Bosnu i Hercegovini? Dokle više?

Safer Grbić

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *