Prijem kod direktora Misije USAID u BiH

Direktor misije USAID u BiH g. Allan Reed i njegova supruga gđa. Ayo Reed su organizovali prijem i ceremonijalnu večeru za predstavnike odabranih općina u BiH koji su postigli najbolje rezultate u reformi javne uprave i unapređenju rada općinske administracije. Općinu Tešanj je na navedenom prijemu predstavljao Doc.dr. Ismar Alagić, Savjetnik općinskog načelnika za pristup EU-fondovima. U razgovoru sa g. Reed i g. Keshishian posebno interesovanje je iskazano za aktivnosti općine Tešanj na stvaranju konkurentnog poslovnog ambijenta za razvoj poslovnih aktivnosti i privlačenje inostranih investicija.

Najbolje priznanje uspješnosti tešanjske privrede i podršci koja se pruža od strane općine Tešanj predstavlja činjenica da se u rezidenciji direktora misije USAID-a nalaze proizvodi i predmeti proizvedeni u proizvodnim pogonima smještenim u Tešnju. Domaćinima je uručen poziv da posjete općinu Tešanj i prigodni pokloni, kao i promotivni materijali koji na reprezentativan način predstavljaju potencijale općine Tešanj. Doc.dr. Ismar Alagić je pozvao direktora GAP projekta g. Maslo-a da posjeti Općinu Tešanj i upozna se da dobrim praksama u uvođenju elektronske uprave.

Na navedenom prijemu u razgovoru sa Ambasadorom Kraljevine Švedske Nj.E. g. Bosse Hedberg-om iskazan je poseban interes za ekološke projekte koje trenutno provodi i u planu je da provodi općina Tešanj u predstojećem periodu. Razgovarano je oko zajedničke saradnje u predstojećem periodu i pokušaju uključivanja Agencije Sida u ekološke projekte općine Tešanj koji imaju regionalni pristup.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *