PROMOCIJA OPSADE U SARAJEVU

Dana 23.11.2011 god.održana je promocija OPSADE novog ratnog romana autora Mustafe Muće Bešlagića. Promocija je održana u sklopu manifestacije Dana državnosti Bosne i Hercegovine 25.novembra u Sarajevu i
kao takva je otvorila dvodnevne svečanosti koje trebaju da uslijede u bosanskom kulturnom centru (BKC) u Sarajevu.

Roman OPSADU su uspješno predstavili promotori; prof. dr. Džemal Najetović, mr. Sakib Kurtić i glumac Muharem Osmić dok je posebno upečatljiv dojam ostavio moderator direktoro BKC gosp. Abdurahman Čolić.

Između ostalih posjetilaca koji su bili prisutni na promociji OPSADE bili su još i, generali Armije Bosne i Hercegovine, Sakib Mahmuljin i Džemo Merdan, ratni Komandant 203. mtbr, dobojske brigade brig. Hozić Ibrahim, i dr. dr. soc gosp. Enes Ljevaković, Osman Brka, Fikret Kadribašić i dr.

Roman OPSADA je drugi po redu roman našeg autora i tretira 1993 ratnu godinu, a slijede još dva romana sa istom tematikom. Na promociji, sam autor je obećao i treći roman, koji će promovirati na istom mjestu u BKC Sarajevo, ostajući tako dosljedan svome obećanju, da će za svaku ratnu godinu, posebno, napisati po jednu knjigu, i pokloniti ga svojoj državi Bosni i Hercegovini.

Kićo

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *