Emir Alić

NEMAR I JAVASLUK UPOSLENIKA OPCE BOLNICE TESANJ

Emir Alić
Na dva dana prije nego cemo zaboraviti staru 2011. godinu a uci u Novu 2012. godinu doslo je do saobracajne nezgode u naseljenom mjestu Radusa tokom koje je Omahic Bedrija zadobila teze tjelesne povrede. Po dolasku u Hitnu pomoc brzom intervencijom dezurnog ljekara i ostalog osoblja uradeno je ono sto je bilo moguce sa njihove strane da se uradi a zatim je povrijedena upucena u Opcu bolnicu Tesanj na rentgen zbog daljih pretraga i utvrdivanja stvarnog zdravstvenog stanja povrijedene. Na veliku zalost i na sramotu zaduzenih za rentgen salu, povrijedena Omahic Bedrija je morala cekati dva sata (promrzla, mokra, povrijedena i u soku) da se pokusa naci kljuc od rentgen sale kako bi se nastavilo sa pretragama. Rekoh ponovo, na zalost, kljuc nije pronaden, ali ne samo to, vec za ta dva sata koliko se cekalo istoj nije pruzena ama bas nikakva njega od strane osoblja Opce bolnice Tesanj, ni deku nisu mogli donijeti da je pokriju, koja sramota! Medutim dok sam zajedno sa povredenom cekao, nisam vidio nikoga, navodno svi dezurni su kod kuce, pa je bilo zovi doktore, uzimam pare, a sjedim kod kuce….a jos dezurni! Ljepota! Neka je na sramotu direktoru Dr. Sejdinovicu ako se ovaj nemar zataska a odgovorni ne budu pozvani na odgovornost i ne bude protiv njih pokrenut disciplinski postupak. Da kazem samo, zahvaljujem se covjeku, cujem da se zove Besim, koji je dao sve od sebe da kljuc pronade i kada ga na kraju nije nasao, povrijedenu je uputio na CT. I policija je komentarisala taj javasluk uposlenih u Opcoj bolnici Tesanj jer su i sami bili svjedoci nemilog dogadaja, cekajuci da im se javi stanje povrijedene kako bi mogli zapoceti sa uvidajem. Do nezgode je doslo izmedu 18:30 i 19:00 sati. a Policija je dobila nalaz i misljenje ljekara tek oko 22:00 sata. Toliko o brzini i efikasnosti, kao i radu Opce bolnice Tesanj. S toga Direktore, ako ovo ikada dode do vas, pozvao bih vas na moralnu odgovornost i da odgovorne kaznite, jer cuo sam da su sutradan ujutro vrata Rentgen sale razvaljena a ne otkljucana jer kljuc nije pronaden. Drzava je jaka kobila pa ce kupiti i nova vrata ako je potrebno, a da je povrijedenoj dok je cekala na vasu milost doslo do komplikacija, ne brinem se ja, nasli bi vec neki strucan izgovor, kojem naravno svi moramo vjerovati.

Zamolio bih i novoizabrane clanove Upravnog odbora OB Tesanj da se malo aktiviraju i ove goruce probleme sto prije saniraju, da steta ne bude veca! Cujem da su oni iz SDA, s toga molim i Predsjednika Stranke koji je postavio imenovane clanove jer znam da ima politicki uticaj da se zauyme i uradi nesto po ovom pitanju, kako bi se javasluk i nemar uklnio u korjenu!

Hvala…. Samo ne znam na cemu!
Emir Alic


Zahvalio bih se mladom doktoru Seidu Fazlagicu zbog pozrtvovanosti i brige koju nesebicno pruza pacijentima dok je u smjeni, od srca hvala, i nikada ne budi kao ovi drugi!

O Tesanj Net

9 0 komentara

  1. Emire, prvo ljudima vrati pare koje su za tebe platili kao prevareni žiranti. Izvarao si mnoge i mnogima ostao dužan!
    Sram te bilo!!
    Administratru poručujem, kao vjerni posjeltilac ovog sajte, da prije nego što dozvoli pojedincima da po istom svašta pišu prvo provjeri malo ko su i šta su ti ljudi.

    Da sam na tvom mjestu pokrio bi se “dekom” i šutio, a ne ovako (još sa slikom) se mediski eksponisao!

    Hvala!

  2. Pa, javna ustanova! Dok god su svi u vladajucoj stranci, nikom nista. Isto ce se zataskat kao i onaj jesenjasni pozar prouzrokovan od JP Rad na Gradini, i o tome vise niko ni rijec.

  3. P.S. Nadam se da je gospodja Omahic na putu ozdravljenja.

  4. Moralic Himzo

    E moj Emire, pa zar nisi mogao naći drugi način da se popularišeš. Ipak si Ti intelektualac koji nebi trebao da blati i pravi fitnes. Hvala dragom Allahu pa nam je omogućio da u Tešnju imamo bolnicu i trebamo je svi čuvati i izgrađivati da bude što je moguće bolja. Jedna greška koja je moguća da se desi ne znači da je to “nemar i javašluk” svih zaposlenih.
    Lično sam se uvjerio u suprotno što pišeš da je osoblje bolnice u Tešnju mnogo puta susretljivije nego osoblje u drugim mjestima. Al šta ćeš mi najviše volimo pljuvati po svom jer to nas haman čini sretnim.
    Mislim da ti namjere nisu bile iskrene jer u protivnom bi na drugi način skrenuo pažnju na jedan negativan događaj. U svakom slučaju si u pravu, ali brate zar Ti nisi čuo za ovo: “A ko sakrije (sramotu) muslimana, Allah će sakriti (njegovu sramotu) i na dunjaluku i na ahiretu.”

  5. Samo da kažem da se pare uvijek vrate ( nadam se da če i emir sa svima naći riješenje da na kraju svi budu zadovoljni) dok život mog ili tvog najmilijeg nikada ne može se nadoknaditi ili vratiti greškom drugih. Stavi se u situaciju da je neko iz tvoje mnogobrojne familije čekao u bolnici ključ, šta bih ti uradio njima. A dosta je više nemara i korupcije u javnim ustanovama, kome se uplaćuje socijalno i zdrastveno ako ćemo opet čekati da se drugi smiluju i da nam daju ključ kako bih njihove kolege uradile pretrage.
    A tvoj naziv human nije ono za što se prodaješ kada znam ko si……..

  6. Poštovani gospodine samo da kažem da u gore navedenom tekstu nisu prozvani svi zaposleni u općoj bolnici Tešanj, kako sam ja mogao vidjeti iz teksta i iz razgovora sa licima koji su se zatekli na mjestu događaja i koji su dotičnu gospođu dovezli svojim autom u hitnu i onda prebacili u bolnicu. Ovdje se spominje odjel rengena koji nije radio svoj posao i osobe koje nisi bile na svom mjestu a za dežuru primaju mjesečno više nego neka radnica u kofenkciji ili drugoj trgovačkoj radnji.Kada za taj novac koji primaju budu na svom radnm mjestu a ne kod kuće onda ćemo ih javno pohvaliti i nagraditi.Svaka čast onima koji čiste savjesti mogu da izađu pred narod a ne da od naroda koji i ovako teško živi traže novac kako bih im uradili pretragu ili operaciju,a primaju plate preko 1200KM, plus topli obrok, dežure ( hedije ) i tako dalje. Uzmite malo statističke podatke i vidite kolike su plate doktora i osoblja a kolike su plate običnih smrtnika. A što se tiče sramote koju treba sakriti od drugih, nadati se da će i dragi Allah nam oprostiti što smo sramotu iznijeli jer kakvo je vrijeme došlo trebamo se bojati božje kazne za naša djela i djela koju čine svi oni koji sebe nazivaju muslimanima a večina ih je u našoj zemlji i našem gradu kao i u bolnici.Ovo što je obavjeno je za dobrobit budućih naraštaja da se i njima ne dogodi nešto isto……

  7. Gledam sad ove komentare sa Facebook-a i pitam se cemu sve ovo? Prvo zapocne temu o stanju i moralu u Bolnici pa se onda zahvaljuje svojim zirantima, duznicima i neduznicima, pravda se zbog svog loseg imovinskog stanja, profiliranje, kleveta … Nevidim povezanost.

  8. speedy gonzales

    Himzo Moraliću,
    Emir je u pravu i ja ga podržavam,…nisi ti u pravom smislu okusio našu bolnicu,…i hvala Bogu da je tako,..ako je svakakva bolje da je nema,tobejarabi,..i nije to samo kod nas u bolnici slučaj,..mnogo je tih objekata za koje se moze reci “tobejarabi”…a osim toga, ako smatraš da je sve ok, zamisli sebe da te auto pokupi i da si ti u toj situaciji bio, Emir ti nebi bio ravan šta bi ti napisao! A možda i nebi, možda bi opet bio zadovoljan, a ko zna zašto!

  9. klan tesanjski

    allasalamet daleko smo dogurali,,,,,ako doktor nevidi da iz dzepa viri 100 km nece ni da gleda alasalamet neka im je nasrmotu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *