Hamza Hotić ponovo dobio povjerenje Skupštine

U prostorijama nove zgrade „Koteks“ sinoć je održana Skupština KK „Gradina-Koteks-Trica“.Članovi Skupštine predvođeni predsjednikom Nusretom Salkanovićem jednoglasno su usvojili izvještaj o radu i finansijski obračun za prošlu godinu. Prihodi „Gradine-Koteks-Trice“ bili su 35.725 KM a rashodi 40.421 KM.

Članovi Skupštine izabrali su i UO od jedanaest članova. Dosadašnji predsjednik Uprave Hamza Hotić ponovo je dobio povjerenje članova Skupštine tešanjskog košarkaškog kluba. Novi potpredsjednici „Gradine-Koteks-Trice“ su Husein Mehuljić i Suljo Srkalović dok je generalni sekretar Željko Kršić. Osim gore navedenih u Upravi su još, Nermin Ibrahimkadić, Mesud Smailbegović, Saša Bahtić, Muhamed Handžić, Edin Mujčić, Željko Katavić i Adnan Šeljmo. Trenutno KK „Gradina-Koteks-Trica“ broji preko 200 članova u šest takmičarskih selekcija.

Predsjednik Uprave Hamza Hotić očekuje mnogo veću podršku od Općine, ZDK-a, Sportskog saveza općine Tešanj. Krajem prošle godine Gradina-Koteks i Trica napravili su fuziju o stvaranju jednog stabilnog kluba. Jedan od planova u tekućoj godini biće i održavanje turnira posvećen rahmetli Avdi Rakiću, koji je u prošloj godini iznenada preminuo u pedesetoj godini života.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *