ČESTITAMO IRMANU!

Osnovna škola „Rešad Kadić“ nastavila je akciju prikupljanja PET ambalaže i preko ljetnog raspusta. Danas, 14.9. 2010. odvezeno je 10 vreća pet ambalaže, a prikupljeno je ukupno 6513 plastičnih boca – 330 kg Od toga učenik 2. razreda Sejmenović Irman je prikupio najveću količinu – 3035 boca i za tu aktivnost nagrađen je sa 100 KM.

Naša škola je potpisala i SPORAZUM /PROTOKOL o zajedničkom učešću u projektu prikupljanja i organizovanog otkupa PET ambalaže sa MANN + HUMELL BA Tešanj i preduzećem Omorika iz Doboja ,posredovanjem Udruženja EKO-MLADI. U sporazumu je , između ostalog, navedeno da će MANN + HUMELL BA u krugu fabrike i proizvodnim halama postaviti odgovarajuće kontejnere za prikupljanje PET ambalaže, te da će novčana protuvrijednost prikupljene ambalaže biti na raspolaganju školi „Rešad Kadić“, putem Udruženja EKO MLADI, a koju će uplatiti firma OMORIKA.

Sva sredstva će biti upotrijebljena za nabavku savremenih nastavnih učila, a škola će saradnju sa MANN HUMELL BA nastaviti tako što će ponuditi usluge iz oblasti svoje djelatnosti ovoj fabrici, a u skladu sa njenim potrebama. Ta saradnja će biti pobliže određena u što skorijem periodu.

KORISTIMO OVU PRILIKU DA POZOVEMO I OSTALE PRIVREDNE SUBJEKTE NA OVAKVU ILI SLIČNU VRSTU SARADNJE.

OBAVJEŠTAVAMO I GRAĐANSTVO DA PRIKUPLJENU PET AMBALAŽU MOGU DONIJETI U NAŠU ŠKOLU SVAKOM RADNIM DANOM OD 6,00-21,00, ILI NAS NAZVATI NA TEL. BR.650-274 PA ĆEMO MI ORGANIZOVATI PREVOZ.

DIREKTORICA ŠKOLE:

Bernadeta Galijašević

O Tesanj Net

Jedan komentar

  1. Svaka cast!

    Nadam se da ce se svi ukljuciti u ovaj projekat, te time ocistiti nas grad od plastike, a zatim da ce drugi gradovi pouceni primjerom Tesnja uraditi isto, te ocistiti BiH od plastike.

    Ja radim moj dio posla i skupljam sve plasticne flase, a i moji roditelji takodjer.

    Pozdrav

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *