Fišijada

Iako ribolovci jesenje dane, uglavnom, provode pecajući pored rijeke ovih dana Udruženje sportskih ribolovaca „BLINKER“ Kalošević-Tešanj bilježi nove i raznovrsne aktivnosti.

Tako je uspješno realizovan projekat nabavke računara za potrebe Osnovne škole „Abdulvehab Ilhamija“ Kalošević, koji je realizovan u saradnji sa Općinom Tešanj.

30.10.2010. godine, po prvi put, održana je Fišijada 2010.
Ovo je bila prilika da se ribolovci USR „BLINKER“ Kalošević-Tešanj okušaju u umijeću pravljenja ribljeg paprikaša. Nesebičnu pomoć su im pružali iskusnije kolege iz SRD „USORA“ Teslić i SRD „JELAH“ Tešanj.

Na kraju, najuspješniji su bili:
1. mjesto Mirza i Ekipa
2. mjesto Kemo Begović
3. mjesto Ekipa SRD „USORA“ Teslić

U disciplini „Navlačenje konopca“ najsnažniji su bili „Kaloševački momci“.

Nakon predaha, slijede akcije čišćenja korita i obale rijeke Usore.
Ugovor potpisan između Općine Tešanj i USR „BLINKER“ Kalošević-Tešanj obavezuje Udruženje da se na prostoru MZ Kalošević, Bobare i Mrkotić izvede niz akcija uklanjanja divljih deponija smeća, uređenja obale i korita rijeke Usore, te prikupljanja PET ambalaže i ostalih sirovina koje se mogu prerađivati.

Sezona ribolva na Jezeru „MRKOTIĆ“ je završena, a oni koji su posjetili Jezero mogli su se uvjeriti u atraktivnost lokacije, a Bogami oni uspješniji i spretniji uživati u „borbama“ sa šaranima teškim i po desetak kilograma.

Tešanj, 1. novembar 2010. godine
Emir Unkić Deba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *