Svečanost u povodu 1. marta

U povodu 1. marta – Svjetskog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Federacije, danas je u Sali Općinskog vijeća Tešanj održana Svečana dodjela priznanja za 2010. godinu. U svom obraćanju komandant Štaba Fuad Šišić istakao je važnost civilne zaštite za područje općine Tešanj, te se osvrnuo na aktivnosti koje je civilna zaštita uradila u prošloj godini. Prisutnima se obratio i načelnik Štaba Mensur Saletović te istakao aktivnosti u radu i spašavanju za 2010. godinu.

Pismenu pohvalu civilne zaštite za uloženi rad, zalaganje i ostvarene rezultate u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća na području općine Tešanj u 2010. godini su dobili: Bošnjak Muradif, Kalošević; Halilović Mujo, PVJ Tešanj, Mešinović Rezak, PVJ Tešanj, Subašić Kemal, DVD Tešanj 1905, Jašić Nedim, Omladinska ekipa prve pomoći Crvenog križa, Hasaničević dr. Esad, Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tešanj, Mašić Safet, dobrovoljni davalac krvi i Alpina bromy d.o.o. Vukovo.

Zahvalnicu civilne zaštite za lično angažovanje kojim se doprinijelo izvršavanju određenih zadataka od značaja za zaštitu i spašavanje su dobili: JU Centar za kulturu i obrazovanje Tešanj, Radio i tv Tešanj d.o.o. Tešanj, Teritorijalna vatrogasna jedinica Doboj i Specijalna jedinica za podršku MUP-a ZDK.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *